Volg ons op FB

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516.
Type: OAuthException

10 months ago

Het Boezemcafé

OKTOBERMAAND BORSTKANKERMAAND
Vandaag is het 1 oktober, de start van de borstkankermaand. En daarmee de start van veel initiatieven rondom borstkanker op het gebied van voorlichting, sponsoring projecten of onderzoeken etc. Zo vindt er vanavond om 19.00 u. een livestream plaats van Livestream Limburgse Decolletés, alleen de naam is al geweldig. Een topteam op het gebied van borstkanker en borstreconstructie van het MUMC geeft hierover en over hun onderzoeken voorlichting. Je kunt je nog aanmelden en je vragen nog insturen via deze website: www.mumc.nl/limburgsedecolletes . Mijn vraag heb ik al gesteld: Waarom wordt nog zo vaak directe reconstructie met een siliconenprothese als eerste optie aangeboden aan de patiënt nu de risico's en problematiek hiervan steeds duidelijker worden?

Ook de Borstkankervereniging Nederland geeft veel online webinars de komende maand over diverse onderwerpen. Zeker de moeite waard om op de website www.borstkanker.nl te kijken of iets je interesse heeft. En dan is er natuurlijk ook het Borstkankersymposium dat dit jaar ook geheel online wordt georganiseerd op 10 en 24 oktober a.s. Het is misschien even wennen al die online events maar het is wel zo comfortabel en letterlijk en figuurlijk heel laagdrempelig vanuit je eigen huis.

Ik realiseer me heel goed dat, als je nog in het behandelproces zit, of het nog allemaal vers is, de maand oktober juist een hele confronterende maand kan zijn. Je wordt op zoveel plekken (t.v., kranten, tijdschriften) geattendeerd op de ziekte die je zo heeft geraakt en waar je graag ook wel af en toe eens afstand van wil meenemen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik aanvankelijk geen roze lintje kon zien... Maar nu zie ik in dat juist door deze aandacht in de maand oktober er zoveel vooruitgang kan worden geboekt in onderzoeken naar (behandelmethodes) voor borstkanker. Dus.. kom maar op met dat lintje. Het is ergens goed voor.
...

View on Facebook

10 months ago

Het Boezemcafé

Omslagfoto van Het Boezemcafé ...

View on Facebook

10 months ago

Het Boezemcafé

"Heel gezellig en waardevol, respect!"

Woensdag 9 september vond Het Boezemcafé plaats in Brasserie Hemels Oegstgeest. We mochten op deze gezellige plek een groep dames ontvangen die al snel met elkaar in gesprek raakten. "Hier kunnen we alles bespreken en hoeven we met niemand rekening te houden" was een van de opmerkingen die ik hoorde.

Er werd over en weer veel verteld en herkenning gevonden, maar ook goede tips uitgewisseld b.v. over de Qups van ProudBreast en Qups volgers. Nathalie van Cosmederma schoof aan om vragen te beantwoorden m.b.t. huidproblematiek na chemo of bestralingen en Jacqueline Steenvoorden was als gastvrouw aanwezig, zo fijn! Dank ook aan Weleda City Spa Nederland in Oegstgeest voor de mooie bijdrage aan de goodiebag. Dank aan Hemels voor de warme ontvangst en lekkere koffie, thee en aangeboden lekkers. Zonder het Fonds 1818 zou het Boezemcafé niet in deze vorm kunnen worden georganiseerd.

25 november a.s. vindt het Boezemcafé voor de 10e en laatste keer dit jaar plaats. De eerste gasten staan alweer op de lijst. Same time, same place, van harte welkom!
...

View on Facebook

11 months ago

Het Boezemcafé

DAT MAG IN DE KRANT!
Het Boezemcafé is weer geopend a.s. woensdag 9 september van 10 - 12 u. bij Brasserie Hemels in Oegstgeest. Heb je borstkanker (gehad) en vind je het fijn eens met lotgenoten te praten? Je bent van harte welkom!

Graag even aanmelden via boezemcafe@gmail.com. Misschien tot ziens?!
...

View on Facebook

11 months ago

Het Boezemcafé

WAT KAN HET BOEZEMCAFÉ EIGENLIJK VOOR JE BETEKENEN?💗
Op 9 september a.s. van 10.00-12.00 is het Boezemcafé voor het eerst na de coronacrisis weer geopend. En dat helemaal coronaproof, daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Waarom zou je eigenlijk naar het Boezemcafé komen als je borstkanker hebt (gehad)?
Wat eigenlijk iedere keer als belangrijkste reden wordt aangegeven door onze bezoekers, jong en ouder, is de ontmoetingen met dames die min of meer dezelfde ervaringen hebben als jij. De herkenning, erkenning en het aan een half woord genoeg hebben is vaak lastig te vinden in je eigen omgeving. Bij het Boezemcafé kun je eens rustig je hart luchten zonder dat je jezelf een zeur vindt... (ook al ben je dat natuurlijk niet). Het kan best even spannend zijn in een nieuwe omgeving met nieuwe mensen stappen en dan ook nog in de wetenschap dat het over borstkanker gaat, iets wat je misschien liever zo snel mogelijk wilt vergeten. Maar de ervaring heeft geleerd dat Delen is Helen. En dat gebeurt bij het Boezemcafé. Alle dames vinden het een waardevolle ochtend met mooie ontmoetingen en gaan met een wat lichter rugzakje naar huis. En met een mooie goodiebag natuurlijk, want er mag ook wel eens een beetje verwend worden na alle zware momenten waar je doorheen bent gegaan.
Daarnaast worden er waardevolle ervaringen en tips uitgewisseld en is er altijd een professional aanwezig die geen presentatie houdt, maar gewoon gezellig aanschuift bij de koffie en al je vragen op haar werkgebied beantwoord. Deze keer is dat Nathalie Burger van Cosmederma voor al je vragen op het gebied van o.a. medische dermatografie (bv tepeltatoeage), aanbrengen van wenkbrauwen voor of na chemotherapie of huidverbetering na chemobehandelingen.
Je bent van harte welkom op woensdag 9 september a.s. bij Brasserie Hemels Oegstgeest . De gastvrouwen van het Boezemcafé heten je graag van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 u. Graag even aanmelden van tevoren via boezemcafe@gmail.com of 06 21426567
...

View on Facebook